КНСБ настоява  минималната работна заплата от 1-ви юли да стане

...
КНСБ настоява  минималната работна заплата от 1-ви юли да стане
Коментари Харесай

Искат 760 лева минимална заплата от юли

КНСБ настоява  минималната работна заплата от 1-ви юли да стане 760 лв. и да се покачат приходите на работещите в бюджетния бранш. По данни на над 500 000 души работят на минимална работна заплата и растежът на приходите им е доста по-малък от инфлацията.
 
Затова от КНСБ през днешния ден ще стачкуват до служебния вход на Народното събрание, където разположат шатра и дават обещание да желаят персонални срещи с депутатите, с цел да връчат настояванията си за идната актуализация на бюджета, заяви БНР.  
 
Заплатите в бюджетната сфера да набъбнат с най-малко 15 на 100, за чиновниците на терен - с 20 на 100, упорстват от профсъюза. Подобен растеж на възнагражденията ще разреши да бъде обезщетено въпреки и отчасти, повишаването на цените вследствие на ускоряването на инфлацията у нас.
 
Друго гледище при приемането на корекциите в Бюджета е да се усилят с повече от плануваното данъчните облекчения за фамилии с деца, по този начин, че за едно дете сумата да е 750 лв. за година, а за две деца - 1500 лв..

Няма друга опция, с изключение на отплата на приходите с % на инфлацията

Предложението е нужните 200 милиона лв. за тази мярка да дойдат, като не бъдат осъществени две от антикризисните ограничения - тази за нулевото Данък добавена стойност на хляба, и 25-те стотинки отстъпка за литър гориво.
 
 istock istock
Синдикатът желае също енергийно подкрепяне да получи всеки човек с приходи до 620 лв. месечно, а мярката да се финансира от редуциране на заложените 8 милиарда лв. финансови разноски, защото е невероятно до края на годината страната да направи сходни капиталови разноски, пресмятат от КНСБ.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР